gyógyszertár, szilvás patika
SZOLGÁLTATÁSOK

 

slideshow

Táplálékkiegészítők

Táplálék-kiegészítők, vagy más néven étrend-kiegészítők

E termékek változatos, széles skálájáról választhat gyógyszertárunkban. Kívánságára – ha nincs készleten, amit vásárolni szeretne – meg is rendeljük Önnek.

Jó tudni:

Az étrend-kiegészítőkről a tudnivalókat és a hozzájuk kapcsolódó elvárásokat a 37/2004. (IV. 26) ESzCsN rendelet szabályozza.

2.§ E rendelet alkalmazásában: étrend-kiegészítő: a hagyományos étrend kiegészítését szolgáló olyan élelmiszer, amely koncentrált formában tartalmaz tápanyagokat ( vitaminokat és ásványi anyagokat ), vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan; adagolt vagy adagolható formában kerül forgalomba (például kapszula, pasztilla tabletta, port tartalmazó tasak, adagolható por, ampulla, csepegtetős üveg vagy más hasonló por-, illetve folyadékforma, amely alkalmas kis mennyiségben adagolásra).

10.§ Az étrend-kiegészítők hatékony hatósági ellenőrzése érdekében legkésőbb a termék első forgalomba hozatalakor a gyártó vagy az importőr köteles bejelenteni a készítmény a Fodor József Országos Közegészségügyi Központ Országos Élelmezésés Táplálkozástudományi Intézetéhez /OÉTI/.

Ha a termék az Európai Gazdasági Térség valamely tagállamában már forgalomban van, a gyártónak vagy az importőrnek az első bejelentéskor megadott információkat magyar vagy angol nyelven kell benyújtania az OÉTI-nek, és meg kell neveznie azt az intézményt, amelyhez az első bejelentést tették.

 

 

A honlap oldalain található információk nem elegendőek ahhoz, hogy betegség esetén elkerülje a szakember felkeresését.
A gyógyszerek alkalmazásával összefüggő kockázatokról, és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, illetőleg kérdezze meg kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét!


Tel.: 72/484-251
Mob.: 30/555-9471
 
E-mail:
patikaszilvaspatika.hu
 
Komló
Alkotmány u. 42.
 
Nyitva:
hétfő-péntek: 730-1800
szombat: 730-1230
 

WEBPATIKA


 
Cím: 7300 Komló Alkotmány u. 42. Tel./Fax: 72/484-251
 

Copyright© Kispage Design All Rights Reserved
Created: 01.09.2007 Updated: 01.04.2008
  site map